Gyepszőnyeg

GYEPSZŐNYEGEZÉS VAGY FŰMAGVETÉS?

Szeretne sétálni saját kertjében már a füvesítés napján? Szeretné, hogy frissen elkészült kertjében mire hazaér gyönyörű gyep várja? Akkor Önnek sem kérdés, hogy a nyugaton már régóta általános módszert, a gyepszőnyegezést válassza!

 

Szinte egész évben telepíthető

Válogatottan nemesített fajtákból álló keverék

Víztakarékos

Teljesen egyenletes

Gyommentes

Néhány nap után járható felületet képez

Hosszú távú megoldás

Rendszeres karbantartást igényel

Egységes fűfelület

Megköti a heves záporokat eróziós károk és elmosódások nélkül

Gyönyörű gyep akár egy nap alatt

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gyepszőnyeg előállítás is füvesítéssel indul. A fűmagvetés után a gyepiskola mintegy 14-16 hónapig szakszerűen neveli a gyepet: folyamatosan biztosítja a tápanyag utánpótlását, hetente többször nyírják, folyamatosan gyomirtózzák, mire az eléri a beépíthető állapotot és felszedésre kerül.

A gyepszőnyeg gondozása

A frissen lerakott gyepszőnyeget azonnal alaposan be kell öntözni úgy, hogy a gyepszőnyeg alsó rétegei és az altalaj is átnedvesedjen.

A leterítés után 2-3 hétig nedvesen kell tartani a gyepet, az időjáráshoz igazított vízmennyiséggel.

Az első fűnyírásra akkor kell, hogy sor kerüljön, amikor a vágási magasság 5-6 cm-es lesz, és a fűszálak elkezdenek megdőlni. A második nyírás 2-3 nappal az első nyírás után történjen.

A leterítés utáni 6. héttel kezdődően a gyepszőnyeget elegendő hetente 2-3-szor öntözni. Nagy kánikulában és szárazságban lehet sűrűbben, akár naponta is.

 

A leterítés előtt keverjen a talajba kb. 40-50 g/m2 indító műtrágyát. A frissen leterített gyepszőnyegre kb. 4-6 héttel a leterítés után szórjon 35-40g/m2 ún. fejtrágyát.

A műtrágya kiszórása után a gyepet azonnal locsolja meg kb. 10-15 liter/m2 öntözővízzel. A nyári műtrágyázást végezze el legkésőbb augusztus végéig.

Március végén április elején lazítsa meg a gyep felületét, és műtrágyázza 30-50 g/m2 műtrágyával. Április végén szükség esetén gép gyepszellőztetést érdemes végezni. A második műtrágyázást kb. május közepe-végére időzítsük.

Október közepén szórja be 35-40 g/m2 mennyiségű műtrágyával a pázsitot. A hópenész kialakulásának megelőzése érdekében szeptember elején-közepén szellőztesse a gyepfelületet, majd november elején-közepén végezzen gombaölő permetezést. A jól ápolt, lenyírt, egészséges pázsitfelület sokkal ellenállóbb a téli időjárással, és fertőzési lehetőségekkel szemben.

Miért jó befektetés a gyepszőnyeg?

A gyepszőnyegezés az egyetlen megoldás, amellyel a poros udvarra néhány óra alatt üde, zöld pázsitot varázsolhatunk, amely sokáig kertünk dísze marad és ingatlanunk értékét is növeli.

A 3-4 fűfaj 11-13 fajtájából növekedő gyepszőnyeg-kezdeményt 14-18 hónapig a legjobb körülmények között gondozzunk, amíg látványra széppé, dússág fejlődik és a gyökérzete annyira megerősödik, hogy jól viselje a gépesített felvágást, összetekerést, szállítást és leterítést. Így lesz a gyepszőnyegből élő, üde, zöld, tömött és erős gyökerű pázsit.

A „fűiskolában” termelt gyepszőnyeget a földlabdás cserjékhez vagy fákhoz lehetne hasonlítani. A faiskolai nevelés során olyan erős földlabdát képeznek, hogy a fa vagy cserje utána új helyén garantáltan megeredjen. A földlabdás növények vásárlása ma már széles körben elterjedt, és egyre többen ismerik fel a gyepszőnyeg hasonló előnyeit. A gyepszőnyeg telepítés lépéseit betartva az Ön kertjében is akár néhány óra alatt magas minőségű pázsit kerülhet.

Milyen típusú gyepszőnyeget válasszak?

Játék és sport

Kinek ajánljuk?

Kiváló választás családi házak kertjébe játékra, sportra használt gyepként, vagy reprezentatív kertekbe, ligetes, félárnyékos parkokba. Rendeljen most Augsberger gyepszőnyeget és az előkészítési munkálatokhoz önköltségi áron kézi gyepfelvágó gépet biztosítunk, amellyel 100 nm-es területet 2-3 óra alatt készíthet elő, amely rotációs kapával 2-3 napot venne igénybe.

Tulajdonságai:

 • Angol perje ( Lolium perenne), Réti perje ( Poa pratensis ), és Vörös csenkesz ( Festuca rubra ssp.) legkorszerűbb fajtáinak keverékéből termesztett gyepszőnyeg,
 • szép, szőnyegszerűen tömött állomány,
 • garantált gyommentesség,
 • jó terhelhetőség,
 • magas ellenállóképesség,
 • gyors regenerálódás,
 • gyorsan és könnyen leteríthető.

Sport és stadion

Kinek ajánljuk?

Az Augsberger sport és stadion gyepszőnyeg kiválóan alkalmas stadionok, sportpályák, rendszeresen használt kertek füvesítésére.

Tulajdonságai:

 • magas értékű speciális gyepszőnyeg, kifejezetten a rendkívüli igénybevételre nemesített Réti perje és Angol perje fajtákból,
 • élénkzöld levélszín,
 • dús hajtásrendszer,
 • garantált gyommentesség,
 • átlagon felüli teherbírás,
 • mérsékelt növekedés,
 • gyors megújuló képesség a réti perje dominanciának köszönhetően,
 • kiemelkedően hosszú élettartam,
 • magas gyomelnyomó-képesség.

  Mediterrán

  Kinek ajánljuk?

  A mediterrán gyepszőnyeg kiváló, életerős gyepszőnyeg, amely jó választás családi házak és hétvégi házak kertjébe, parkokba, strandok és kempingek zöldfelületére.

  Tulajdonságai:

  • mélyzöld szín,
  • természetes és egészséges levélzet,
  • garantált gyommentesség,
  • alacsony vízigény, a mélyrehatoló gyökérzetnek köszönhetően,
  • ellenálló és jó teherbírású, erős lombozat,
  • kimagasló betegségekkel szembeni ellenállás.

   Rendeljen most!

   Ha szeretne gyepszőnyeget otthonába, keressen minket elérhetőségeinken, és néhány nap alatt le is szállítjuk Önnek. Szaktanácsadással segítünk a telepítés, és a későbbi karbantartás során is.

   Minden szükséges tápanyag, trágya valamint kisgép (pl. gyepszellőztető) megtalálható kereskedésünkben.

   Ha néhány éves gyepszőnyegével elégedetlen, hívjon minket, és segítünk, hogy újra gyönyörű gyeppé váljon!

    

   elérhetőségeink

    

   + 36 23 453 453

   sateam@sateam.hu

   2092 Budakeszi, Pátyi út 57.

   Segítünk Önnek megtalálni a legjobb kertépítőt!

   Szeretné elkészíttetni álmai kertjét? Van esetleg konkrét elképzelései is? Keressen minket elérhetőségeinken és segítünk megtalálni a megfelelő szakembert!