Robotfűnyíró – elvégzi helyetted a munkát

A fűnyíróipar legújabb találmánya a robotfűnyíró. Bárki könnyen és egyszerűen tudja használni a gyep vágására anélkül, hogy ki kellene kelni a kerti székből. Egy egyszerű telepítéssel és a megfelelő vezetékvezetéssel a fűnyírás új szintre léphet. A kert jellegétől függően legfeljebb a szegély mentén kell gondozni a gyepet. Lejtős terület, hinta, homokozó nem akadály, a fűnyíró érzékeli a tereptárgyakat, és kikerüli azokat.

Egyenlet, azonos színű és sűrűségű fűfelület

Több évtizedes használatra készül, a felület nem pattogzik fel

Nincs szükség benzinre, olajra

Nincs szükség személyes felügyeletre és fizikai munkára sem

Az esőérzékelőnek köszönhetően nem kell figyelni az időjárást sem

Tökéletes beállítással nincs szükség utólagos takarításra, gereblyézésre sem

Kis helyen is elfér, így nem kell nagy tárolót építeni és takarítani

Gyönyörű gyep – és nem Ön dolgozik vele

Milyen tényezők alapján válasszunk robotfűnyírót?

Ha eldöntötte, hogy a kerti munkák egy részét egy robotfűnyíróra bízza, választás előtt mindenképpen vegye figyelembe az alábbi tényezőket

1. Munkaterület, a gyepfelület mérete

Olyan robotot vásároljon, ami lefedi az egész területet, és 10%-ot számoljon még rá a területre. Tehát egy 400-450 négyzetméteres terület esetén érdemes egy olyan gépet választani, ami legalább 500 nm vágási felületet kezel.

2. A kert jellege

A vásárlás előtt figyelembe kell venni a kert alakját, keskeny átjárókat és az akadályokat. Ügyelni kell arra, hogy a robot könnyen tudjon manőverezni az átjáróknál, úszómedencénél és egyéb tereptárgyak körül.

 

3. Talajeltérések

Sík vagy rézsűs területeket is figyelembe kell venni. Ugyan képesek a robotfűnyírók meredek lejtőkkel és emelkedőkkel megküzdeni, de nekik is vannak határaik. Modelltől függően 15-36%-os szinteltérésekre lehet használni a gépeket.

4. Súly

A fűnyíró súlya is fontos tényező. Mivel a nagy tömeg miatt a kerekek nyomvonala mentén lenyomodik a fű és ez idővel meglátszódik a gyepfelületen.

5. Pengék típusa

Két típusú robotfűnyíró létezik. Rögzített és nem rögzített pengéjű. Nem rögzített pengéjűek ugyan nem képesek tönkretenni az útjába kerülő játékokat vagy ruhákat, a pengéi viszont sokkal rövidebb életűek és rosszabb minőségű munkát végeznek.  A fix pengékkel rendelkezők erősebbek, kevésbé kopnak, emiatt az útjába kerülő játékokat és ruhákat sem kíméli. 

 

6. Zaj

Egy nagyon fontos szempont, amely elengedhetetlen a következő hónapok és évek figyelembevétele szempontjából. Természetesen el lehet indítani napközben is, amikor Ön nem tartózkodik otthon. Viszont a későbbiekben szóba jöhetnek éjszakai fűnyírások, ami zavarhatja a családtagokat és a szomszédokat is az alvásban.  Ezért érdemes alacsony zajszintű gépet választani.

7. Teljesítmény

Teljesítményt is érdemes a gépeknél figyelembe venni. Míg az olcsóbb, kis teljesítményűek csupán rövid ideig képesek nyírni a füvet, vagy silányabb végeredményt produkálnak. Addig a nagyobb teljesítményű és drágább gépeknek általában elég egyszer átmenni a gyepfelületen. Amivel tökéletes gyepfelületet érnek el.

 

8. Alzónázás

Amennyiben két vagy több területe van, akkor érdemes olyan gépet választani, amely eljuthat más zónákba is füvet nyírni. Fontos, hogy ők mindig az első zónával kezdik a munkát és utána megy a többi munkaterületre. Ez a funkció jól jön a vállalati és a magán célú felhasználásnál is.

 

 

 

 

9. Egyéb tulajdonságok 

Érdemes még olyan jellemzőket figyelembe venni, mint a High-end robotok, amik észlelik a fű növekedését és ez alapján beállítják maguknak az ütemezést. Ilyen funkciók még az esőérzékelő, lopás elleni védelem és applikációs kezelhetőség. Valamint számos egyéb funkció is rendelkezésre állhat a különböző gyártóknál és modelleknél.

10. Árkategória

A fent felsoroltakon kívül fontos még az ár is, viszont ne ez legyen a meghatározó. Örök törvény, hogy általában a legolcsóbb választás lesz végül a legdrágább. Szerencsére sok olyan robotfűnyíró van már a piacon, amelyeknél a kedvező ár ellenére jó minőséggel és széles funkciókínálattal találkozhatunk.

 

 

Rendeljen most!

Amennyiben robotfűnyíró vásárlásán gondolkozik, látogassunk el üzletünkbe vagy hívjon minket, segítünk a választásban! Bemutatótermünkben személyesen is megtekintheti a gépet, végigbeszéljük a választás során figyelembe veendő tényezőket és ár/érték arányban a legjobbat fogjuk ajánlani Önnek!

Amennyiben kivitelezőt is keresne, ajánljuk Önnek partnereinket!

 

 

elérhetőségeink

+ 36 23 453 453

sateam@sateam.hu

2092 Budakeszi, Pátyi út 57.

Segítünk Önnek megtalálni a legjobb kertépítőt!

Szeretné elkészíttetni álmai kertjét? Van esetleg konkrét elképzelései is? Keressen minket elérhetőségeinken és segítünk megtalálni a megfelelő szakembert!